Folkemødet på Bornholm 2015

Folkemødet på Bornholm

• Tema: Velfærdsteknologi

• Besøg os på Aurora lørdag den 13. juni

Udstilling og debat om velfærdsteknologi

Tid: Lørdag d. 13. juni kl. 9-11

Sted: H7 Aarhus Universitet / Aurora - Allinge Havn, Bådpladser

Udstilling om fremtidens velfærdsteknologiske løsninger

·      Slut med tandlægeskræk (Cope it/Aarhus Universitet)

·      Langtids AK-behandling (Aarhus Universitetshospital/Aarhus Universitet)

·      Skype robotten: BEAM (Aarhus Kommune)

·      Center for Sundhedssamarbejde ved Aarhus Universitet

Debat om velfærdsteknologi

Aarhus Universitet sætter fokus på udfordringer og muligheder i forhold til udbredelsen af velfærdsteknologi i det danske sundhedssystem. Velfærdsteknologi kommer i fremtiden til at præge og forskyde et netværk af relationer og vil bidrage til at forandre begreber og praksisser som ”pleje”, ”at være patient”, ”at være sundhedsprofessionel”. Aarhus Universitet ønsker med debatten at sætte fokus på denne forandring på både godt og ondt. Debattørerne repræsenterer henholdsvis forskning, regioner, kommune, interesseorganisationer og uafhængige råd og vil skiftes til at udfordre og blive udfordret på deres meninger og holdninger med kommunikations- og pressechef på Aarhus Universitet, Anders Correll, som ordstyrer. Debatten vil finde sted under teltdugen på dækket af Danmarks nyeste forskningsskib, Aurora.

Deltagere i debatten:

Hosea Dutschke (direktør, Aarhus Kommune), Allan Flyvbjerg (dekan, Aarhus Universitet), Jacob Birkler (formand, Etisk Råd), Jens Højgaard* (Souschef for Ældre Sagen), Ib Oustrup (direktør, COK), Tina Lambrecht (formand, Danske Fysioterapeuter)

Udstilling om Velfærdsteknologi

Lørdag den 13. juni kl. 9.00-11.00