Den menneskelige metaboliske udvikling d. 8. nov. 2016

Hvorfor udvikler vi overvægt og diabetes?

Den 8. november markerede vi Center for Sundhedssamarbejdes satsning på Metabolisk sundhed i et livsperspektiv. Det foregik som optakt til den internationalt anerkendte fedmeforsker Thorkild I. A. Sørensens tiltrædelsesforelæsning som adjungeret professor ved Aarhus Universitet.
Vi kender trods intens forskning kun i begrænset grad årsagsfaktorerne bag udvikling af overvægt og diabetes- og vi har aktuelt ikke udviklet effektive indsatser til at forebygge disse tilstande. Der er behov for en satsning på tværs af forskningsdiscipliner for at møde denne folkesundhedsmæssige udfordring.

Dato: 8. November 2016

Tidspunkt: 10:30-13:45 (adjungeringen med efterfølgende reception starter kl. 14.00)

Om formiddagen havde vi inviteret en række forskere på tværs af fakulteterne til at levere deres vinkel som oplæg til diskussionen. Om eftermiddagen fejrede vi Thorkild I. A. Sørensens tiltrædelse med et oplæg efterfulgt af reception.

Se billeder fra dagen her