Aarhus, en sund by og en by i bevægelse

Et samarbejde med Aarhus Kommune

Aarhus Kommune har en vision om, at Aarhus skal være en by for alle og en by i bevægelse. Det skaber grundlag for indsatser på tværs af udvalg og i den forbindelse ønsker Miljø og Teknik samt Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune at sætte fokus på mobilitet og sundhed, der ikke kun handler om den fysiske sundhed, men i høj grad også om trivsel og mental sundhed.

Center for Sundhedssamarbejde har i den forbindelse fået til opgave at facilitere en workshop med oplæg fra forskere på Aarhus Universitet. Temaerne for dagen er smart mobilitet, liveable cities, bevægelse i byen og ulighed i sundhed.

Formen på workshoppen er, at forskere fra de fire fakulteter på Aarhus Universitet på baggrund af deres forskning kort præsenterer deres syn på, hvordan Aarhus Kommune kan arbejde med en sund by i bevægelse og helt konkret, hvilke initiativer man kunne forestille sig at igangsætte i Aarhus Kommune.

­­

Josefine Dalsgaard, projektmedarbejder